Audiobestand

Een goede voorbereiding is essentieel om een gedegen en professioneel verkoopgesprek te voeren. De meeste informatie haal je veelal uit het gesprek wat je met jouw prospect voerde toen je de afspraak maakte. Maar wat als de acquisitie nu is uitbesteed? En je dus zelf op pad gestuurd wordt?

Veel informatie wordt gegeven tussen de regels door. En daarbij komt, dat je over nog meer signalen beschikt wanneer je een gesprek achteraf beluistert.

LEAD Development Company maakt aan haar klanten 100% inzichtelijk hoe de afspraak tot stand is gekomen. U hoort op deze wijze wat de sfeer was, welke bezwaren of vragen er waren en met wat voor persoon het gesprek is gevoerd. Hierdoor kunt u veel beter inschatten op welke wijze het gesprek aan tafel ingestoken dient te worden. U vindt hierdoor sneller aansluiting bij uw gesprekspartner wat, op basis van de ervaringen van onze klanten, al snel resulteert in een 30-50% hogere conversie op acquisitie afspraken.

Via een inlog in "LEAD Portal" heeft u de beschikking over de audiobestanden van de afspraken die we hebben gemaakt. Deze dienen primair ter coaching en ter verdere optimalisering van onze dienstverlening. 

Ook worden er in de opstartfase en waar nodig ook tijdens de samenwerking, audiobestanden waarvan we denken dat deze relevante informatie bevatten of waarop we graag feedback wensen ter verdere optimalisering van onze dienstverlening, in de “LEADPortal” gezet.