Adressen uit IP-tracking zijn cadeautjes voor sales!

door sep 20, 2021Telefonische acquisitie

Als het om sales gaat, dan zijn adressen uit IP-tracking echte juweeltjes. Dat zijn dé adressen die jij nodig hebt om succes te boeken. Helaas komen deze adressen niet zomaar uit de lucht vallen. Je moet er even achteraan. Internet en big data zijn fantastisch, maar je hebt wel de juiste tools nodig om daadwerkelijk de juiste adressen uit IP-tracking te halen voor je sales. Meerdere tools zijn hierin zeker aan te raden. Wij vertellen je hier graag meer over.

Google Analytics: dé tool van Google

We kennen natuurlijk allemaal Google wel als dé zoekmachine die gewoon alles weet. Een vreemde vraag? Google heeft het antwoord. Niet voor niets is dit de meest gebruikte zoekmachine, wereldwijd. Laat deze zoekmachine nu ook een fantastische tool hebben die jij kunt gebruiken voor je sales! Natuurlijk hebben we het over Google Analytics. Deze tool kan kosteloos op je website worden geïnstalleerd, waarna je eindeloos veel analyses kunt maken. Je ziet echt alles wat er op jouw website komt, inclusief spiders en providers. Toch, het is ook met deze tool nog wel vrij lastig om er een lijst uit te halen met bedrijven die voor jou interessant zijn.

Goedkope IP-tracking software werkt op basis van Google Analytics

Als je wilt gaan werken met IP-tracking software, dan kom je voor een behoorlijke keuze te staan. Er zijn namelijk veel verschillende soorten IP-tracking software beschikbaar. Het is goed om je er bewust van te zijn dat het grootste deel van de goedkoopste IP-tracking software oplossingen werkt op basis van Google Analytics. Vervolgens wordt het kaf van het koren gescheiden door toevoeging van een zogenaamde ‘scraper’. Je krijgt op deze manier basisinformatie, dus over het algemeen een bedrijfsnaam. Deze soorten IP-tracking software zijn al te verkrijgen tegen een paar tientjes per maand. Heb jij voldoende aan enkel een bedrijfsnaam? Dan kun je prima kiezen voor een goedkope software oplossing voor IP-tracking.

Wat als je meer informatie nodig hebt?

In bepaalde gevallen zijn de goedkopere IP-webtrackers prima, maar voor de meeste bedrijven zal gelden dat het belangrijk is om er wat meer informatie uit te halen. Wil je wat meer bedrijfsgegevens, dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om er ook wat meer aan uit te geven. Je krijgt er immers ook meer voor terug. In dit geval kun je kiezen voor webtrack software met meetcode, welke je in de HTML-code van al je webpagina’s plaatst. Vaak verkrijg je dan bedrijfsgegevens inclusief informatie van de Kamer van Koophandel. Voor veel van deze software oplossingen betaal je maandelijks minimaal 70 euro.

De beste optie voor webtrack software

Wil je het allemaal echt zo effectief mogelijk aanpakken? Dan kies je voor webtrack software met segmentatiemogelijkheden. Deze software kun je in je marketing- en salesactiviteiten integreren om diverse kenmerken aan de geïdentificeerde bezoekers van je website te geven. Deel deze websitebezoekers vervolgens in zoals het voor jou het meest effectief is en speel hierop in.

Het spreekt voor zich dat dergelijke software wel wat prijziger is. Je moet al snel rekenen op een uitgave tussen de 90 en 150 euro per maand. Toch, het is zeker de moeite waard, eenvoudigweg omdat je er veel meer uit kunt halen.

Wil je de acquisitie uitbesteden?

Het hebben van IP-tracking software is eigenlijk een must. Jij wilt maximaal resultaat halen uit acquisitie. De IP-tracking software vertelt je precies wie jij een moet spreken om je klantenkring sneller te laten groeien. Wil jij de acquisitie uitbesteden aan een ervaren partij? Dan staan wij voor je klaar. Bekijk onze tarieven online of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. LEAD Development Company helpt je graag verder.

Nu je hier toch bent…

Telefonische acquisitie is mooi!

Er is altijd veel discussie over telefonische acquisitie. “Het werkt niet”, “Het is niet meer van deze tijd”, “Niemand zit tegenwoordig nog op jouw telefoontje te wachten”. Toch zijn er in Nederland veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in professionele telefonische acquisitie met dagelijks succes!

In ons eigen boek ‘Telefonische Acquisitie; hoe mooi is dat’ delen wij onze visie over en aanpak met koud bellen. Jeroen van Ginkel is al meer dan 25 jaar werkzaam in de wereld van de sales. Met dit boek wil hij jouw inzicht geven in hoe leuk en waardevol telefonische acquisitie is in het verkoopproces.

In de meer dan 100 pagina’s van dit boek krijg je tips over het bepalen van je doelgroep, adressenbestanden, pitchen, afspraken maken, gatekeepers, omgaan met weerstand en het bijhouden van de voorgang. Aan het einde van het boek kom je erachter of jij een agressieve pitbull of slimme teckel bent. Bestel ons boek eenvoudig online bij ManagementBoek.nl of Bol.com!

 

Lees ook onze andere blogs

“Laten we samen onderzoeken in welke mate onze dienstverlening voor jouw onderneming in het bijzonder een extra rendement oplevert…”