WEB SECURITY

Bedrijfsomschrijving:
Websecurity

Dienstverlening:
IT, Consultancy

Situatie:
Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van  SSL certificaten, securityscans, en security solutions voor het bedrijfsleven. Centrale doel van de producten en diensten die dit bedrijf levert is het zo veilig mogelijk maken van websites.

Probleemstelling:
Er werd best wat aan sales en marketing gedaan. Echter was acquisitie altijd een ondergeschoven kindje. Veel leads werden niet opgevolgd. De IT-afdelingen van bedrijven krijgen vaak aanbiedingen van allerlei partijen. Daarom is goede opvolging juist bij dit type contactpersoon extra belangrijk. Door het gebrek hieraan werd nooit duidelijk in hoeverre de leads wel of niet interessant waren. De propositie op zich was namelijk op het eerste oog goed genoeg om voor prospects interessant te kunnen zijn.

Functie Gewenste Persoon:
CIO/IT-Manager/IT-Director

Bedrijfsgrootte:
Men levert met name aan grote en kleine klanten uit de detailhandel, zakelijke dienstverlening, ICT, industrie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. 

Oplossing:
De klant leverde ons een lijst aan van alle bedrijven die volgens hun tot de doelgroep behoorde. Deze lijst bestond zowel uit bedrijven waarmee in het verleden middels een mail of een belactie contact werd gezocht, als bedrijven die nooit eerder direct benaderd waren. In een korte tijd werden deze bedrijven allemaal benaderd.

Resultaat:
Al snel bleek dat veel bedrijven weliswaar voorzien waren, maar er ook een aantal grote partijen wel interesse hadden in een afspraak. Bij het nabellen van de niet eerder opgevolgde leads bleek dat er inderdaad interesse was, maar dat deze al was ingevuld. Hieruit blijkt maar weer eens hoe belangrijk opvolging is.

Ingezette Middelen:
Telefonische acquisitie